ITB Hindistan 2024: Fırsatlarla dolu bir pazar - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
ITB Hindistan 2024: Fırsatlarla dolu bir pazar
Hindistan'ın turizm endüstrisi yeni bir döneme giriyor. Harcamalardaki büyüme, altyapıya yapılan geniş yatırımlar ve yeni nesil yenilikçi girişimciler ivme yaratıyor.
ITB Hindistan 2024: Fırsatlarla dolu bir pazar

Hindistan'ın seyahat pazarı farklıdır. Bunu anlamak için ülkenin sinemasına ve film kültürüne bakmakta fayda var. 2023'te başarılı Netflix dizisi Emily Paris'te Hintli izleyicilerin ekranlarına geldiğinde, Fransa'nın başkenti rezervasyon sitelerinde yapılan aramalarda büyük bir artışa tanık oldu. Bollywood'a ev sahipliği yapan ülkede, uzak yerlerde gösterilen film ve dizilerin insanların tatil beklentilerini ve seyahat planlarını ne kadar etkilediği göz ardı edilmemelidir. Hindistan orta sınıfının artan harcama gücü, giderek daha fazla insanın ekranlardaki hayal dünyaları ile gerçek hayat arasında kendi karşılaştırmalarını yapabileceği anlamına geliyor.

Salgına rağmen turizmde patlama

Alt kıtanın Kovid krizinden ağır bir şekilde etkilenmesine rağmen, salgın bu eğilimi neredeyse hiç bozmadı. Ülkenin yüzde dokuza varan büyüme oranlarıyla uzun vadeli ekonomik kalkınması, turizme giderek daha fazla damgasını vuruyor. Booking.com ve McKinsey tarafından yapılan bir ankete göre, Hindistan'ın pandemiden önceki yıl 2019'da 150 milyar ABD doları olan seyahat harcaması rakamının, 2030'da 410 milyar ABD dolarına çıkması bekleniyor. Hindistan'ın turistleri giderek daha seçici ve denemeye istekli oluyor. Rezervasyon web sitesi Skyscanner tarafından yapılan bir anket, "kendi başlarına değil, gruplar halinde gerçek bir seyahat deneyimi istediklerini ve seyahat planları için sosyal medyadan ilham aldıklarını" ortaya çıkardı. Hindistan'ın genç nüfusu (ortalama yaş yalnızca 28) bu konuda yardımcı oluyor Çevrimiçi seyahat pazarını birçok Avrupa ülkesine göre daha hızlı yönlendirmek. Çok sayıda Hintli tur operatörü, uzun süredir özellikle yurt içi geziler için popüler olan mobil rezervasyon uygulamaları sunuyor.

Büyüyen çevrimiçi pazar ve yeni zorluklar

Çevrimiçi pazar iyi satışlar vaat ediyor ve buna bağlı olarak zorlu bir mücadele veriliyor. Hint pazar araştırma şirketi Mordor Intelligence, Hindistan'ın Kovid krizinin ardından yeniden canlanan çevrimiçi seyahat pazarının 2024'te 17,24 milyar ABD dolarına ulaşacağını tahmin ediyor. 2029 itibarıyla yıllık yüzde 10,5 oranında büyüyerek 28,4 milyar ABD dolarına ulaşacak. Pandemi aynı zamanda piyasanın sarsılmasına ve konsolidasyona da yol açtı ve bu durum esas olarak finansal açıdan güçlü şirketlerin yararına oldu. Pazar liderleri arasında Booking.com ve Expedia gibi küresel oyuncuların yanı sıra Via.com, MakeMyTrip ve Yatra gibi yeni yerli şirketler de yer alıyor.

Bu Hintli şirketlerin çoğu, konumlarını ve uzmanlıklarını sağlamlaştırmak için uzun yıllar boyunca çok çalıştı. Milenyumun başında Hintli girişimci Deep Kalra tarafından kurulan MakeMyTrip, ülkenin hızla genişleyen havayolu ağının avantajından yararlanarak Hindistan ile Amerika arasında çevrimiçi uçuşlar sunmaya başladı. “Hindistan'ın havacılık sektörüne yapılan yatırımlar devrimden başka bir şey değil. İlgili politikalar Modi iktidara gelmeden önce uygulamaya konuldu ancak ancak son on yılda meyvelerini verdi. Saygın bir Hintli turizm analisti Imtiaz Muqbil, her zamankinden daha fazla uluslararası havaalanı var ve havayolu pazarının neredeyse tamamen açıldığını söylüyor. Bir diğer olumlu gelişme ise Tayland, Sri Lanka, Güney Afrika, Mauritius ve Türkiye gibi tatil destinasyonlarının son dönemde Hintli gezginlere yönelik vize uygulamasını gevşetmesi ve ülkeyi önemli bir kaynak pazar olarak görmesidir.

Ülkenin dinamik pazarlarından pay almak isteyen yabancı yatırımcılara, uygun iş ortaklarını aramaları tavsiye ediliyor. Yerel ortakların uzmanlığı ve ağları olmadan, Hindistan'ın birçok küçük şirket ve aracıdan oluşan parçalanmış ekonomik sisteminin işleyişini, alt kıtada konuşulan çok sayıda dili ve Hindistan bürokrasisinin karmaşık doğasını anlamak zordur. Sahada dikkatli bir temel oluşturulması tavsiye edilir. “Yabancı şirketlerin kapsamlı araştırma yapması gerekiyor. İyi hazırlık, başarılı ve hedefe yönelik pazarlama kampanyalarının temelidir. Ancak o zaman kampanyaları yürütecek genç ve dinamik bir iletişim şirketi aranmalıdır", diyor Muqbil. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,