Turizmin küresel katma değerin onda birini yaratması bekleniyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Turizmin küresel katma değerin onda birini yaratması bekleniyor
Oteller, gemi seyahatleri, uçuşlar: Seyahat sektörünün küresel gayri safi yurt içi hasılaya (GSYİH) katkısının bu yıl geçen yıla göre yüzde 12,1 artarak 11,1 trilyon dolara (10 trilyon euro) ulaşması bekleniyor.
Turizmin küresel katma değerin onda birini yaratması bekleniyor

APA'ya göre Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) bugünkü yıllık raporunda bunu öngördü. WTTC'ye göre nihai miktar küresel GSYİH'nın yüzde 10'una karşılık geliyor.

WTTC'nin başkanı Julia Simpson, "Geçen yıl küresel bir durgunluğa ve yüksek enflasyona doğru gidebileceğimiz yönündeki bazı endişelere rağmen, seyahat ve turizm dünya çapında gerçek bir ekonomik güç merkezidir" dedi. Buna göre, dünyanın en büyük üç ekonomisi olan ABD, Çin ve Almanya'daki seyahat harcamalarının GSYH'ye en büyük katkıyı yapması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre sektör dünya çapında yaklaşık 348 milyon kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu, korona salgını ve bununla bağlantılı önemli düşüşlerin takip ettiği bir önceki rekor yıl olan 2019'dan 13,6 milyon daha fazla iş anlamına geliyor. Sektör hâlâ yeni personel alımına devam ediyor. Sadece ABD´de mesela Travel Association'a göre şu anda eğlence ve konaklama sektöründe yaklaşık bir milyon iş ilanı var. (AA)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,