İspanya yaz aylarında turizm rekoruna doğru gidiyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
İspanya yaz aylarında turizm rekoruna doğru gidiyor
Ancak İspanya'daki kitle turizmi bölge sakinleri arasında memnuniyetsizliğe neden oluyor.
İspanya yaz aylarında turizm rekoruna doğru gidiyor

Fransa'dan sonra dünyanın en popüler ikinci tatil destinasyonu olan İspanya, bu yaz yeni bir turizm rekoruna doğru ilerliyor. Ülkenin Turizm Bakanlığı Perşembe günü, bu yıl yaz aylarında yaklaşık 41 milyon uluslararası turistin İspanya'yı ziyaret etmesinin beklendiği tahminlerini yayınladı. Bu, geçen yıla göre yüzde 13 daha fazla, ki bu zaten bir rekordu.

Tahminlere göre bu yıl yaz sezonunda turizmden elde edilen gelirin yüzde 22 artarak yaklaşık 59 milyar avroya ulaşması bekleniyor. Uzmanlar, Avrupa'nın ekonomik toparlanmasında yaşanan artışın bir nedeninin, İspanya'nın birçok bölgedeki uluslararası gerilimler arasında "güvenli" itibarıyla birleştiğini düşünüyor. Sektör tahminlerine göre, İspanya'da turizm bu yıl gayri safi yurt içi hasılaya (GSYİH) yüzde 13'ten fazla katkıda bulunabilir.

Ancak bu genellikle son aylarda birçok yerde kitle turizmini protesto eden güneybatı Avrupa ülkesinin sakinlerinin zararına oluyor. Örneğin Barselona'da, Balear Adaları'nda ve Kanarya Adaları'nda mitingler düzenlendi. Şikayetler arasında artan kiraların yanı sıra gürültü ve çevre kirliliği de yer alıyor. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,