Türkiye, Almanların en çok rezervasyon yaptığı destinasyon olan İspanya'yı geride bıraktı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Türkiye, Almanların en çok rezervasyon yaptığı destinasyon olan İspanya'yı geride bıraktı
Alman Seyahat Birliği (DRV), 31 Ekim'de sona erecek olan 2024 yazındaki satışlara ilişkin bir ön değerlendirme yaptı.
Türkiye, Almanların en çok rezervasyon yaptığı destinasyon olan İspanya'yı geride bıraktı

Yaz sezonunda Almanların en çok kombine paket rezervasyonu yaptığı destinasyon, geçen yıl İspanya'nın tahtını alan Türkiye oldu.

Spesifik olarak, bu dönemde en çok rezervasyon yapılan ilk 5 ülke şöyle:

1.    Türkiye

2.    İspanya

3.    Yunanistan

4.    Mısır

5.    İtalya

 

DRV başkanı Norbert Fiebig, satışların %10 arttığını belirterek, "Geçen yıla göre daha fazla kişi tur operatörleriyle kombine veya modüler seyahat rezervasyonu yaptı" dedi. Talepteki artış, her şeyden önce özellikle her şey dahil kampanyaları tercih eden ailelerden kaynaklanıyor.

Her ne kadar birçok yaz tatili için rezervasyonlar 2023 sonbaharından itibaren çok önceden yapılmış olsa da, yaz aylarındaki satışlar son dakika seyahatlerindeki artışın yanı sıra FTI'nin iflasından etkilenenlerin çoğunun başka bir operatör üzerinden rezervasyon yaptırmak zorunda kalmasından faydalandı.

Destinasyon ve seyahat türüne göre satışlarda farklı bir evrim gözlemleniyor: Destinasyonlar açısından Doğu Akdeniz ülkeleri (Türkiye ve Yunanistan dahil) satışlarda %11'lik bir artış gösterirken, orta mesafeli Batı destinasyonları (İspanya dahil) satışlarda %11'lik bir artış gösteriyor. %8'lik bir artış ve uzak mesafeli destinasyonlar da %18'lik bir artış gösterdi.

2024/25 kışına ilişkin genel görünüm: Kanarya Adaları, Mısır, Tayland ve ABD'ye yüksek talep.

Erken rezervasyon eğilimi önümüzdeki 2024/25 kış sezonunda da (1 Kasım 2024 - 30 Nisan 2025) devam edecek. Dernek tarafından değerlendirilen verilere göre turistler ağırlıklı olarak Kanarya Adaları ve Mısır gibi geleneksel kış destinasyonlarını tercih ediyor. Aynı şekilde Tayland, ABD, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Meksika ve Mauritius gibi uzun mesafe uçuşları da yoğun talep görüyor.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/mercados-turismo/turquia-adelanta-espana-destino-reservado-verano-2024-alemanes_4483162_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,