Türk ve Ummanlı gayrimenkul geliştiricileri ortak yatırım fırsatlarını değerlendirdi - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Türk ve Ummanlı gayrimenkul geliştiricileri ortak yatırım fırsatlarını değerlendirdi
KONUTDER ile Umman Sultanlığı heyeti İstanbul'da bir araya gelerek şehircilik, gayrimenkul geliştirme ve ortak projeler konusunda iş birliği imkanlarını masaya yatırdı
Türk ve Ummanlı gayrimenkul geliştiricileri ortak yatırım fırsatlarını değerlendirdi

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Umman Sultanlığı İskan ve Şehircilik Bakanı Khalfan Al Shueili başkanlığındaki heyeti İstanbul'da ağırladı. Toplantıda iki ülke arasında gayrimenkul geliştirme, şehircilik, yatırım ve ortak proje alanlarında geliştirilebilecek iş birliği fırsatları ele alındı.

Umman'ın kamu kurumları, yatırım kuruluşları ve gayrimenkul geliştirme şirketlerinden üst düzey temsilcilerin katıldığı görüşmede, KONUTDER üyesi şirketlerin temsilcileri de hazır bulundu.

Umman'dan Türk yatırımcılara davet

Toplantıda konuşan Umman Sultanlığı İskan ve Şehircilik Bakanı Khalfan Al Shueili, Türkiye'nin Umman halkı için güven duyulan ve saygı gören bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin şehircilik ve gayrimenkul geliştirme alanındaki deneyimini yakından takip ettiklerini söyledi.

Son bir hafta içinde çok sayıda Türk şirketi ve kamu kurumuyla görüştüklerini ifade eden Shueili, "Umman'ın Vizyon 2040 hedefleri doğrultusunda şehircilik, turizm ve gayrimenkul sektörünü ekonomik çeşitliliğin temel unsurlarından biri olarak görüyoruz. Türk geliştiriciler ile Ummanlı yatırımcılar arasında kurulacak ortaklıkların her iki ülke için de önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz. KONUTDER üyelerini Umman'da hayata geçirilen ve planlanan projeleri yerinde incelemek, yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve iş birliği imkanlarını görüşmek üzere ülkemize davet ediyoruz." dedi.

Shueili ayrıca, 5-8 Ekim tarihlerinde Umman'da düzenlenecek Urban October-Urban, Home&Build Expo fuarının iki ülke gayrimenkul sektörleri arasındaki iş birliğini geliştirmek açısından önemli bir platform olacağını belirterek Türk sektör temsilcilerini fuara davet etti.

Uzun vadeli ortaklık hedefi

KONUTDER Başkanı Ziya Yılmaz ise Türkiye ile Umman'ın dostluk ve karşılıklı güven temelinde güçlü ilişkilere sahip iki ülke olduğunu vurguladı. Toplantının yalnızca mevcut yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacı taşımadığını belirten Yılmaz, uzun vadeli iş birliklerinin temelini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Türk gayrimenkul sektörünün şehircilik, sürdürülebilirlik, kaliteli yaşam alanları ve uluslararası yatırım konularındaki bilgi birikimini Umman ile paylaşmaya hazır olduğunu ifade eden Yılmaz, karşılıklı bilgi paylaşımı, ortak proje geliştirme ve deneyim aktarımı gibi alanlarda önemli fırsatlar bulunduğunu dile getirdi.

"Türk konut geliştiricilerinin tecrübesi ile Umman'ın vizyoner şehircilik yaklaşımını bir araya getirecek ortak projelerin her iki ülkeye de önemli değer katacağına inanıyoruz. Bu buluşmayı, üyelerimiz ile Ummanlı yatırımcılar arasında uzun soluklu iş birliklerinin ve somut yatırımların başlangıcı olarak görüyoruz." diyen Yılmaz, ekim ayında düzenlenecek fuara katılarak ortak yatırım imkanlarını yerinde değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Ortak projeler masaya yatırıldı

Toplantı kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda Umman'ın yatırım vizyonu, yeni şehir projeleri, sürdürülebilir kentleşme yaklaşımı ve yatırım fırsatları tanıtıldı. KONUTDER ise Türk konut sektörünün üretim kapasitesi ile iki ülke arasında geliştirilebilecek iş birliği alanlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Katılımcılar, karşılıklı yatırım imkanları, ortak gayrimenkul geliştirme projeleri ile Türk geliştiricilerin Umman'da, Ummanlı yatırımcıların ise Türkiye'de hayata geçirebileceği iş birliği modelleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Görsel: © AA


Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,