Sınıra Kadar Floransa: Turizm size 'Yankee Eve Git' dediğinde - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Sınıra Kadar Floransa: Turizm size 'Yankee Eve Git' dediğinde
Bir otelci olarak işimin turistlere bağlı olduğunun bilincindeyim. Ama aynı zamanda Floransa'nın bu baskıya dayanamayacağının da farkındayım.
Sınıra Kadar Floransa: Turizm size 'Yankee Eve Git' dediğinde

Geçenlerde Floransa'nın göbeğindeki Via Cavour boyunca yürürken üzerinde "Yankee Go Home" yazan bir çıkartma bulunan bir bisiklet trafik işaretine rastladım. Bir otelci olarak bir yanım rahatsızdı: Birçok yönden bu şehirdeki turizm makinesinin bir parçası olduğumun farkındayım. Ama bir sakin olarak anladım. Aşırı turizm burada gerçek bir sorun ve görünüşe bakılırsa Floransalıların tükenmenin eşiğine geldiği bir noktaya gelmiş durumdayız.

Floransa sadece bir açık hava müzesi değil, insanların sonsuz turist dalgalarıyla mücadele ederken günlük hayatlarını sürdürmeye çalıştığı, yaşayan bir şehir. Her ne kadar onları memnuniyetle karşılayan sektörün bir parçası olsam da, ziyaretçilerimizin %52'sinin Amerika Birleşik Devletleri'nden geldiğini göz ardı etmek mümkün değil. Bu Amerikalılara yönelik bir saldırı değil ancak çıkartma giderek daha fazla yerlinin paylaştığı bir duyguyu yansıtıyor: işgal edilme ve çoğu durumda yerinden edilme hissi.

“Yankee Go Home” ifadesi bana 80'lerdeki çatışmaları hatırlattı; o dönemde bu ifade Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok ülkeye askeri müdahalesinin reddi olarak kullanıldı. Ancak bugün kamusal alanın ve kültürel kimliğimizin işgaline karşı sessiz bir direniştir. Bir zamanlar Floransa yaşamının atan kalbi olan mahallelerde artık yalnızca yerel ailelerin yerini alan kısa süreli kiralık daireler görüyoruz. 2023 yılında bu kiralık konutların sayısı 14.000'in üzerine çıktı, bu da bölge sakinlerinin yerinden edilmesine ve yaşam maliyetinin %42 artmasına neden oldu.

Bir otelci olarak işimin turistlere bağlı olduğunun bilincindeyim. Ancak Floransa'nın bu baskıya dayanmaya devam edemeyeceğinin de farkındayım. Eğer dengeyi bulamazsak şehir UNESCO Dünya Mirası statüsünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak. Tabelalar her yerde: Kalabalık sokaklar, franchise'lara yer açmak için kapanan fiziksel mağazalar ve şehrimizin tüketildiğine dair genel bir his.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum: Kapıları kapatmamız gerektiğini söylemiyorum. Turizm, özellikle pandeminin zor yıllarından sonra ekonomimiz için hayati önem taşıyor. Ancak daha sürdürülebilir bir stratejiye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Floransa'yı turistler için erişilebilir, aynı zamanda burada yaşayan bizler için de yaşanabilir halde nasıl tutabiliriz?

Çözümün, gittiği yere saygı duyan, daha bilinçli turizmi teşvik etmek olduğuna inanıyorum. “Yankee Eve Dön” etiketi bir savaş ilanı değil, turizmin bir istila gibi hissettirmemesi gerektiğinin bir hatırlatıcısı olmalı. Ziyaretçiler şunu bilmelidir ki Floransa bir kartpostaldan çok daha fazlasıdır; tarihini ve kültürünü yaşatmak için mücadele eden, sadece hayranlık duyulmak için değil, yaşanmak için mücadele eden binlerce insana ev sahipliği yapmaktadır.

Sonuçta otelciler daha fazlasını da yapabilir. Belki de müşterilerimizi eğitmek, onları daha az gidilen diğer yerleri keşfetmeye davet etmek, sorumlu uygulamaları teşvik etmekle ilgilidir. Çünkü Floransa sadece bir varış noktası değil; Hem yerli halk hem de ziyaretçiler tarafından saygı duyulmayı hak eden bir şehir.

Bu “Yankee Eve Dönüş” bana her ne kadar turizmden geçiniyor olsak da şehrimizin ruhunu korumaktan da sorumlu olduğumuzu hatırlatıyor.

* Manuel Rosell Pintos işletme yönetimi, pazarlama ve turizm alanlarında uzmandır. Kendisi şu anda turizm danışmanlığı Abbatissa'nın ve otel start-up'ı Spot Hotels'in CEO'su olarak görev yapıyor.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/opinion/florencia-limite-cuando-turismo-te-dice-yankee-go-home_4483007_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,