Simon Bolivar Havalimanı depremin ardından kapatıldı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Simon Bolivar Havalimanı depremin ardından kapatıldı
Venezuela'da meydana gelen iki büyük depremin ardından başkent Caracas'taki uluslararası havalimanı ikinci bir duyuruya kadar hizmet dışı kaldı
Simon Bolivar Havalimanı depremin ardından kapatıldı

Venezuela'da 39 saniye arayla meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki depremler, ülkede büyük yıkıma yol açtı. Depremlerin ardından altyapıda oluşan ağır hasar nedeniyle Caracas yakınındaki Simon Bolivar Uluslararası Havalimanı ikinci bir duyuruya kadar kapatılırken, tüm uçuşlar iptal edildi.

Havalimanı ağır hasar gördü

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini ve kriz yönetim mekanizmalarının devreye alındığını açıkladı. Simon Bolivar Uluslararası Havalimanı'nın güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını belirten Rodriguez, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

İçişleri Bakanı Diosdado Cabello ise Maiquetia Uluslararası Havalimanı'nın tavanının çöktüğünü ve bu nedenle tüm uçuşların iptal edildiğini bildirdi.

Can kaybı artıyor

Resmi açıklamaya göre depremlerde 164 kişi hayatını kaybetti, 971 kişi yaralandı. Başkent Caracas başta olmak üzere Miranda, La Guaira, Aragua, Carabobo ve Falcon eyaletlerinde çok sayıda bina çöktü. Yetkililer şimdiye kadar 20 artçı sarsıntının kaydedildiğini, hasar tespit ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Görsel: © AA


Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,