Polonya, Meksika ve Kolombiya İspanya'nın en önemli turizm pazarları - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Polonya, Meksika ve Kolombiya İspanya'nın en önemli turizm pazarları
Turespaña'dan, bu ihraççıların hem harcama hem de turist akışı açısından büyümesinin 2024 boyunca sabit olduğunu vurguluyorlar.
Polonya, Meksika ve Kolombiya İspanya'nın en önemli turizm pazarları

Polonya, Meksika ve Kolombiya pazarlarının hem harcama hem de İspanya'ya turist akışı açısından büyümesi 2024 boyunca sabit kaldı. Bu, Varşova, Meksika ve Miami Turizm danışmanlarının sunumda gösterdiği verilerden açıkça görülüyor. Tenerife'de düzenlenen IV Turespaña Konvansiyonu sırasında ilgili pazarların.

Toplantıda, sonuçları ve 2025'e yönelik iyi beklentileri nedeniyle bu yıl en çok öne çıkan pazarlara örnek olarak Polonya, Meksika ve Kolombiya'dan gelen veriler gösterildi.

"Polonya pazarı son yıllarda güçlü bir büyüme ve dinamizm sergiliyor ve 2019'dan bu yana İspanya'ya gelenlerde %42'lik bir artış kaydetti. 2024-2025 kış sezonuna bakıldığında, bu büyümenin iyileşme nedeniyle istikrarlı kalması bekleniyor. Varşova Turizm Bakanı Claudio Andrade, "Bizi çoğunlukla bireysel olarak (%66) ziyaret eden ve kültür, güneş, plaj ve şehir tatili talep eden turistlerle bağlantı ve yüksek talep var" dedi.

Polonyalı gezginlerin 2023'te İspanya'ya akışı, tahmini 2,4 milyar avro (toplamın %2,2'si) harcamayla, alınan toplam turist sayısının %2,2'sini temsil ediyordu. Ocak ayından ağustos ayına kadar 1,73 milyon Polonyalı gezgin bizi ziyaret etti; bu da yıllık %37'lik bir artışı temsil ediyor.

Danışman Fernando Villalba'nın belirttiği gibi Meksika, "2024 yılında turist harcamaları ve turist sayısında en hızlı büyüyen kaynak pazarlardan biri olarak davranmaya devam ediyor." Harcamalar 2023'te %45, 2024'ün ilk yarısında ise %34 arttı. Latin Amerika'da lider, 2023'te hem turist harcaması (2.325 milyon euro) hem de turist sayısı (984.959) açısından ABD'den sonra Avrupa dışı en önemli ihraç pazarı oldu. Danışman, 2025 yılında "yüksek harcama yapan, mevsimsellikten arındırılmış ve bölgesel olarak çeşitlendirilmiş bir ihraç pazarı olarak konumunu güçlendirmesi gerektiğini" açıkladı.

Miami Turizm Bakanı ve Güney Amerika pazarından sorumlu Elvira Marcos ise, "Kolombiya pazarı büyümeye devam ediyor, Latin Amerika'da ikinci, hava bağlantısında ise ilk, 80'den fazla doğrudan pazarla" dedi. İspanya ile haftalık frekanslar". Bu yılın ocak ayından ağustos ayına kadar Kolombiyalı turist sayısı %4,8 artarak 400.000 ziyaretçiye ulaştı ve turist harcaması %18,3 artışla 859 milyon euro oldu.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/mercados-turismo/polonia-mexico-colombia-mercados-turisticos-destacados-2024_4483181_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,