Otelin yeniden konumlandırılması - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Otelin yeniden konumlandırılması
Turizm ve otel sektörünün artan dinamizmi, varlık sahiplerini, ürünlerinin uygunluğunu artan sıklıkta gözden geçirmeye zorluyor.
Otelin yeniden konumlandırılması

Turizm ve konaklama sektörünün büyüyen dinamizmi, varlık sahiplerini, ürünlerinin kendi pazarlarındaki uygunluğunu giderek daha sık incelemeye zorluyor. Temel amaç, otelin sahiplerine sağladığı değeri en üst düzeye çıkarmaktır.

Otel tarafından üretilen değerin gözden geçirilmesine yönelik bu çalışma, Varlığın Piyasa Bağlamında Durum Analizinin yapılmasıyla sonuçlanır. Bu değer denetim süreci, sahiplerin aşağıdakileri güvence altına almasına olanak tanır:

·         Otel, hedef pazar segmentinde önemli ölçüde liderliğini sürdürüyor.

·         Varlığa yapılan yatırımın düzeyi mevcut piyasa taleplerine yanıt verir.

Varlığın hem karlılık hem de özsermaye açısından ürettiği değer, sahipleri için (kendi koşulları dikkate alınarak) mümkün olan maksimum değer olmaya devam ediyor.

Bir oteli tek başına veya birlikte iyileştirmeye yönelik alternatifler şunları içerir:

·         Operasyonel, ticari, idari, insan kaynakları, BT alanlarında ve sermaye harcaması düzeyiyle ilgili olarak düzeltici tedbirlerin benimsenmesi.

·         Otelin yeniden konumlandırılması, mevcut pazar segmentinden farklı bir pazar segmentine yönlendirilmesi.

·         Otel yönetiminin, ticari erişimi daha fazla olan, daha verimli bir otel operatörüne devredilmesi.

·         Dünya çapında güçlü bir ticari altyapı sağlayan küresel bir otel markasının kuruluşu.

·         Otelin satışı, dolayısıyla otel sahiplerinin bilançosundan çıkarılması.

Bu nedenle, bir otelin yeniden konumlandırılması, otel varlığının değerini artırmak için mevcut birçok alternatiften yalnızca biridir.

Hangi alternatifi tercih etmemiz gerektiğini belirlemek için şunları yapmamız gerekecek:

·         Otelin mevcut davranışının ve yatırım harcamalarının durumunun Varlık Durum Analizi veya kapsamlı analizi.

·         Otelin parçası olduğu pazarın ve kuruluşun tarihsel olarak yönlendirildiği segmentin gelişiminin bir Pazar Araştırması veya ayrıntılı incelemesi.

Tüm bu bilgileri derledikten sonra, analizin sonuçlarını çıkarmaya devam edeceğiz ve hangi senaryonun şirket sahipleri için özsermaye değerini ve kârlılığı en verimli şekilde maksimuma çıkaracağını belirleyeceğiz.

Masadaki bu raporla, mülk sahipleri, otelin mevcut durumu hakkında net bir teşhise sahip olacak ve gelecekteki yeniden değerleme için en uygun senaryolar hakkında sonuçlara ulaşabilecek.

* Ivar Yuste, otel danışmanlık firması PHG Hotels & Resorts - Hospitality Consulting'in ortağı ve Uluslararası Otelcilik Danışmanları Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/opinion/reposicionamiento-hotelero-claves-analisis_4482925_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,