Macera Turizmi Pazarı 2028’de 5.7 Milyar Dola Ulaşacak - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Macera Turizmi Pazarı 2028’de 5.7 Milyar Dola Ulaşacak
www.turkiyeturizmanbiklopedisi.com’un Technavio’nun Avrupa, Aspa-Pasifik, Kuzey-Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika bölgesini içeren küresel macera turizmi raporundan derlediği bilgilere göre, pazarın büyüklüğünün 2024-2028 yılları arasında ortalama yüzde 47’lik artışla 5.7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Macera Turizmi Pazarı 2028’de 5.7 Milyar Dola Ulaşacak

Harcanabilir gelirlerin artmasıyla birlikte, daha fazla kişi macera sporlarını benimsiyor bu da pazarın genişlemesini hızlandırıyor. Turizmi teşvik etmeyi amaçlayan hükümet girişimleri, hem meraklıları hem de gezginleri cezbederek sektörün beklentilerini daha da artırıyor.

Pazarda, büyümeyi yönlendiren ve trendleri şekillendiren çeşitli faktörler bulunuyor.  Macera arayanlar, benzersiz deneyimlerle adrenalin patlamaları yaşamak amacıyla, paraşütle atlama, dağ tırmanışı ve tüplü dalış gibi heyecan verici aktivitelere giderek daha fazla ilgi duyuyor.

Pazar, büyük ölçüde dünya çapında artan harcanabilir gelirlerin etkisiyle önemli bir büyüme yaşıyor. Harcanabilir kişisel gelir (DPI) artıyor ve bu da harcama yeteneklerinde olumlu bir eğilime işaret ediyor. Bu eğilim, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından vurgulandığı gibi, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hanehalkı harcanabilir gelirinin artmasıyla küresel olarak sektöre yansıtılıyor.

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,