İspanya bu yılda da rekor sayıda ziyaretçi bildirdi - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
İspanya bu yılda da rekor sayıda ziyaretçi bildirdi
Kitle turizmine karşı artan protestolara rağmen İspanya yurt dışından giderek daha fazla ziyaretçi alıyor. Rakamlar hızla, benzeri görülmemiş boyutlara tırmanıyor.
İspanya bu yılda da rekor sayıda ziyaretçi bildirdi

Yurt dışından İspanya'ya gelen ziyaretçi sayısı sürekli artıyor. Madrid'deki istatistik ajansı INE, yılın ilk sekiz ayında 64,3 milyonluk rekor sayıya ulaşıldığını söyledi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 oranında artış kaydedildiği belirtildi. Turistlerin ve iş amaçlı seyahat edenlerin harcamaları neredeyse yüzde 18 artarak yaklaşık 86,5 milyar avroya ulaştı.

Yalnızca ağustos ayında İspanya'yı neredeyse on bir milyon turist ve iş amaçlı seyahat eden kişi ziyaret etti. Bu, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 daha fazla. Ülkede 15,3 milyar avro kaldı; bu, Ağustos 2023'e göre yaklaşık yüzde 13 daha fazla. Kişi başına harcama da Ağustos'ta yüzde 5,3 artarak 1.400 avroya yükseldi.

Sıralamada, 1 Ocak ile 31 Ağustos tarihleri ​​arasında toplam yaklaşık 12,7 milyon ziyaretçiyle (geçen yılın aynı dönemine göre artı yüzde 7,8) büyük bir farkla İngilizler yer alıyor. Onları yaklaşık 9,2 milyon (yüzde 10,1) ile Fransızlar ve yüzde 9,3 artışla yaklaşık 8 milyon ile Almanya takip ediyor.

Yaklaşık 13,8 milyon girişle Katalonya en çok ziyaret edilen bölge oldu. Balear Adaları ve Akdeniz adası Mallorca, yaklaşık 11,2 milyon ziyaretçiyle ikinci sırada yer alıyor. Bunları Kanarya Adaları (neredeyse 9,9 milyon) ve Endülüs (9,3 milyon) takip ediyor. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,