Havacılık vergisi: Alman havacılık endüstrisi kış için uçuşları iptal etme tehdidinde bulundu - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Havacılık vergisi: Alman havacılık endüstrisi kış için uçuşları iptal etme tehdidinde bulundu
Almanya'da havacılık vergisinin Mayıs ayından bu yana ödenmesi gerekiyor. Bu nedenle uçuş programı önümüzdeki kış kısıtlanabilir.
Havacılık vergisi: Alman havacılık endüstrisi kış için uçuşları iptal etme tehdidinde bulundu

APA haber ajansına göre, mayıs ayında artırılan hava trafik vergisi, havacılık sektörü açısından Alman havalimanlarında uçuş iptallerine yol açacak. Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği'nin (BDL) genel müdürü Joachim Lang, günlük "Welt" gazetesine yaptığı açıklamada, "Aşırı konum maliyetleri, önümüzdeki kış uçuş programında bize dört milyon koltuğa mal olacak" dedi.

Vergi artışının yanı sıra, Almanya'da son dönemde iki katına çıkan güvenlik kontrolleri ve hava trafik kontrol ücretlerini de maliyet unsuru olarak gösterdi. Diğer ülkelerde bunlar önemli ölçüde daha düşüktür. "Bu, havayollarının Almanya'ya uçmanın iş açısından hâlâ mantıklı olup olmadığını hesaplamaya başladığı anlamına geliyor."

Son olarak İrlandalı düşük maliyetli havayolu Ryanair, Alman hükümetine artan havacılık vergisini geri çekme çağrısında bulundu. Aksi takdirde havayolu, önümüzdeki yaz Alman havalimanlarındaki tekliflerini yüzde on veya 1,5 milyon koltuk daha azaltacak ve daha ucuz maliyet tabanına sahip ülkelere kaydıracak. Avrupa'nın en fazla yolcu taşıyan havayolu şirketi ayrıca, hava trafik kontrol ücretlerinin düşürülmesini ve havalimanlarındaki yolcular için hava güvenlik kontrol ücretlerinde halihazırda kararlaştırılan artıştan feragat edilmesini talep etti. Lang, Ryanair'in hamlesini savundu. “Bu bana şantaj gibi gelmiyor, sadece tutarlı. Açıkça konuştuğu için ona (Ryanair patronu Eddie Wilson) minnettar olmalısınız. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,