Dünya Turizm Etiği Komitesi'nin 2024 Dünya Turizm Günü Açıklaması - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Dünya Turizm Etiği Komitesi'nin 2024 Dünya Turizm Günü Açıklaması
Doğrudan Dünya Turizm Örgütü (BM Turizm) Genel Kuruluna bağlı tarafsız bir organ olan Dünya Turizm Etiği Komitesi (WCTE), geçici başkanlık altında ve yeni bir yapıyla toplandı. Komite, müzakerelerin ardından aşağıdaki açıklamayı yayınlamaya karar verdi.
Dünya Turizm Etiği Komitesi'nin 2024 Dünya Turizm Günü Açıklaması

Dünya Turizm Etiği Komitesi (WCTE), Dünya Turizm Örgütü'nün (BM Turizm) 2024 Dünya Turizm Günü'nün temasını "Turizm ve Barış" olarak belirleme kararını memnuniyetle karşılamaktadır. Bu tema, mevcut küresel çatışma ortamının ışığında özellikle zamanındadır.

Turizmin, barış ve sürdürülebilir kalkınmanın temeli olarak kültürler arası anlayışın geliştirilmesindeki önemli etkisini kabul eden Komite, turizmin dünya çapındaki insanlar arasında barış, karşılıklı anlayış ve dostluk için bir katalizör olarak hayati rolünü yeniden teyit eder.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin "barışı inşa etmek bilinçli, cesur ve hatta radikal bir eylemdir" ifadesini kabul ediyoruz. BM Turizm Küresel Turizm Etik Kuralları'nın 1. maddesinin rehberliğinde, Komite, Birleşmiş Milletler Şartı'nın temel ilkelerine bağlı kalarak, çatışmalardan etkilenen destinasyonlarda barış müzakerelerinin desteklenmesi için tüm çabaların gösterilmesi çağrısında bulunur.

Dünya Turizm Etiği Komitesi, BM Turizm Küresel Turizm Etiği Kuralları'nın hükümlerini yorumlar, uygular ve değerlendirir, etik ilkelerini destekler ve bunların Turizm hakkı da dahil olmak üzere özel sektör tarafından pratik olarak uygulanmasını izler.

Turizm her zaman insanlar ve ülkeler arasındaki diyaloğun, barışın, hoşgörünün ve karşılıklı yarar sağlayan etkileşimlerin önemini hatırlatmalıdır. (Tourexpi)

Resim: © UN Tourism


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,