Bu plaj bizim: Tenerife'de yeni protestolar - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Bu plaj bizim: Tenerife'de yeni protestolar
Binlerce yerli, Kanarya Adaları'ndaki kitle turizmini bir kez daha protesto etti ve güneşlenip yemek yiyen tatilcileri yuhaladı.
Bu plaj bizim: Tenerife'de yeni protestolar

Kış sezonunun başlamasıyla birlikte, güneşe aç tatilci kitleleri Kanarya Adaları'na hücum ederken, yerel halk bir kez daha aşırı turizme karşı yüksek sesle protestoda bulundu. Yaklaşık 10.000 gösterici, Tenerife'nin Playa de Las Américas eğlence bölgesinde turistlerin yanından geçerek ıslık çalarak ve "Bu plaj bizim!" sloganları atarak sahilde toplandı. Pazar günü Gran Canaria'daki tatil beldesi Maspalomas'ın yanı sıra Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma ve El Hierro'da da gösteriler düzenlendi.

Kanarya Adaları'nda yaklaşık 2,2 milyon insan yaşıyor; 2023'teki yaklaşık 16 milyon tatilciye kıyasla. Zaten Nisan ayında da gösteriler olmuştu; resmi rakamlara göre 55.000'den fazla insan sokağa çıkmıştı.

Katılımcılar, diğer şeylerin yanı sıra, "Somos extranjeros en nuestra tierra" (Ülkemizde yabancıyız) veya "Canarias no es un parque temático" (Kanarya Adaları bir tema parkı değildir) sloganlarının yer aldığı posterler taşıdılar.

İspanyol haber ajansı Europapress'in haberine göre, çeşitli organizatörler turizm sektöründeki "adil olmayan ve sürdürülemez" kalkınma modelini kınadı. Seyahat endüstrisi İspanya'daki ekonomik üretimin neredeyse yüzde 14'ünü oluşturuyor. Kanarya Adaları'nda bu oran yüzde 35, Mallorca'da ise yüzde 45'tir. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,