Bir günlük turistlere veda: Barselona turist otobüslerindeki vergiyi dört katına çıkardı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Bir günlük turistlere veda: Barselona turist otobüslerindeki vergiyi dört katına çıkardı
Belediye başkan yardımcısı Jordi Valls, "Barselona şehrinde geceyi geçiren bir turist yaklaşık 7 avro öderken, şehri tüm gün ziyaret eden bir kişi yalnızca 0,5 sent ödüyor" diyor.
Bir günlük turistlere veda: Barselona turist otobüslerindeki vergiyi dört katına çıkardı

Barselona Kent Konseyi, özellikle şehir merkezinde turist otobüslerinin faaliyetlerini sınırlamaya yönelik bir dizi önlem duyurdu. Zona Otobüs 4.0 projesinin en dikkat çekici girişimi, bu araçların şehirde park etmek için ödediği fiyatı dört katına çıkararak 20 avrodan 80 avroya çıkarma niyeti.

2023 yılında şehirde mevcut 222 alanda 156.000'den fazla durak vardı; bunların yaklaşık 69.000'i biniş ve iniş için, geri kalan 87.000'i ise otopark içindi. Bu, belediye kasasına yaklaşık bir milyon avroluk gelir anlamına geliyordu ve bu rakam 4 milyon avronun üzerine çıkabilecekti.

Diğer siyasi gruplar, sektördeki işletmeciler ve şirketlerle istişarede bulunulacak proje, aynı zamanda şehir merkezindeki park yerlerinin azaltılmasını, Barselona girişlerinde durakların uygulanmasını ve teknolojinin kullanımını da öneriyor. Ziyaretçi akışlarını tahmin edin ve düzenleyin.

Ekonomiden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, "Bugün Barselona şehrinde geceyi konaklayan bir turist yaklaşık 7 euro öderken, şehri tüm gün ziyaret eden bir kişi sadece 0,5 sent ödüyor, buna rağmen kamusal alanı da yoğun bir şekilde kullanıyorlar" dedi. Finans, Ekonomik Tanıtım ve Turizm, Jordi Valls. “Turizm yönetimi, şehir olarak az çok ilgimizi çeken bazı turizm türlerinin teşvik edilmesini veya caydırılmasını içerir. Bu düzenleme veya vergilendirme yoluyla yapılabilir ve bu hükümet elindeki tüm araçları kullanacaktır" diye ekledi.

Turizm üzerindeki baskı artıyor

Bu, turizm faaliyetlerine sınırlama getirmeye devam eden Barselona Kent Konseyi tarafından onaylanan en son önlemlerden biri. Geçtiğimiz günlerde turistlerin gecelik konaklamalarına ilişkin vergiyi maksimuma çıkardı, tatil kiralama amaçlı tüm evlerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir plan duyurdu ve yolcu gemilerini sınırlandırma niyetini bildirdi.

Bu, Ciutat Vella gibi yoğun alanlarda megafon kullanımının yasaklanması veya 2015'ten bu yana yürürlükte olan otel moratoryumu gibi önceden onaylanmış diğer önlemlere ektir.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/destinos-turismo/adios-turistas-dia-barcelona-cuadriplica-tasa-buses-turisticos_4482988_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Transports Metropolitans de Barcelona CC BY SA 4.0


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,