Avrupa genelinde uçuş iptallerinde Alman havayolları ve havalimanları lider konumda - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Avrupa genelinde uçuş iptallerinde Alman havayolları ve havalimanları lider konumda
2024 yazı, Avrupa hava trafiğinin zayıflıklarını bir kez daha ortaya çıkardı; sorunların merkezi Almanya oldu.
Avrupa genelinde uçuş iptallerinde Alman havayolları ve havalimanları lider konumda

Tüketici portalı Flightright, yaz tatilleri sırasında, öncelikle Alman havayollarını ve havalimanlarını etkileyen, benzeri görülmemiş sayıda uçuş iptali ve gecikmesi kaydetti. Flightright yolcu hakları uzmanı Feyza Türkön, yazın uçuşlarda kazananların ve kaybedenlerin kim olduğunu açıklıyor.

Türkön, "Alman havalimanları ve havayollarının bu yaz tüm Avrupa'da en yüksek iptal oranlarına sahip olması endişe verici" diyor. Bu durum özellikle yılın başında Avrupa'nın en yüksek iptal oranıyla manşetlere çıkan Lufthansa Grubu'nu etkiliyor. "Lufthansa artık, artan bilet fiyatlarıyla çok pahalıya ödediği vaat ettiği hizmeti sunmak için nihayet harekete geçmeli. Sonuçta yolcular saatlerce havaalanında beklemekten veya uçuş iptali nedeniyle kaçırılan tatil günlerini kabullenmek zorunda kalmaktan daha iyisini hak ediyor."

Lufthansa Grubu en yüksek iptal oranlarını kaydetti

Genel olarak Lufthansa Grubu'na bağlı Alman havayolları, Avrupa çapındaki karşılaştırmada olumsuz bir şekilde öne çıktı. Flightright'ın güncel verilerine göre Lufthansa'nın iştiraki Eurowings, iptal edilen uçuşlarda yüzde 3,09 ile Avrupa'nın en yüksek iptal oranına sahip oldu. Bunu yüzde 2,90 ile ikinci en kötü iptal oranıyla Lufthansa takip ediyor. İsviçre ise yüzde 2,61 ile üçüncü sırada yer aldı. Ancak TAP Portekiz, Ryanair ve Iberia gibi havayolları başka bir yol olduğunu gösteriyor ve yüzde 1'in altındaki iptal oranlarıyla etkiliyor. Olayı bir perspektife oturtmak gerekirse, iptal edilen uçuşların yüzde biri civarında normal bir ortalamadan bahsettiğimizi söyleyebiliriz.

"Lufthansa Grubu'nun iptal oranları çok şey ifade ediyor. Devam eden personel sıkıntısının yanı sıra iç sorunların da yolcular için hayal kırıklığı yaratan bir hizmet deneyimine yol açtığı açık. Seyahat edenlerin hak ettiği temel hizmet kalitesi standardını sağlamakta büyük zorluk yaşıyorlar. Lufthansa Grubu, bunu acilen yeniden ayarlaması ve müşterilerinin memnuniyetine yatırım yapması gerekiyor. Ancak son zamanlarda serbest koltuk seçiminin kaldırılması buna zıt“ diye devam etti Türkön.

Ülke karşılaştırması: En fazla uçuş iptalinin olduğu Almanya, Avusturya ve İsviçre

Bu yaz da Avrupa havalimanlarındaki bazı uçuşlar ertelendi veya iptal edildi. Avrupa genelinde neredeyse her üç uçuştan biri (yüzde 27,97) en az 15 dakikalık gecikmeyle havalandı. Bir yandan orman yangınları ve diğer doğal afetler gibi olağanüstü durumlardan kaynaklanan bazı iptaller ve gecikmeler var. Öte yandan Lufthansa Grubu başta olmak üzere çok sayıda grev, Avrupa genelinde ve özellikle Almanya'da önemli uçuş iptallerine ve gecikmelere yol açtı. Burada İsviçre yüzde 2,50 iptal oranıyla ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 2,44 ile Almanya takip ediyor. Avusturya yüzde 1,46 ile üçüncü sırada yer alırken, gecikmelerde İsviçre yüzde 38,78 ile ilk sırada yer alırken, Yunanistan (yüzde 36,97) ve Türkiye yüzde 36,52 ile gecikmeli kalkışlarda bunu takip ediyor.

Türkön: "Ülke karşılaştırmamız, özellikle DACH bölgesinin (Almanya, Avusturya ve İsviçre) uçuş iptallerinden ciddi şekilde etkilendiğini ve hava trafiğinin daha güvenilir hale getirilmesi için ciddi bir aksiyona ihtiyaç olduğunu açıkça gösteriyor. Örneğin Fransa şunu gösteriyor: Olimpiyat Oyunları nedeniyle uçuş sayısının önemli ölçüde artması nedeniyle, Almanya'dakinin yalnızca yarısı kadar iptal yaşadık."

Avrupa'nın en kötü beş havalimanı arasında dört Alman havalimanı

Alman havalimanları da Avrupa karşılaştırmasında en kötü performansı sergiliyor ve en yüksek iptal yüzdesine sahip. Berlin Brandenburg Havalimanı ise yaz tatilinde yüzde 3,01'lik iptal oranıyla listenin başında yer alıyor. Bunu Lufthansa'nın iki ana limanı olan Frankfurt (%2,52) ve Münih (%2,49) takip ediyor. Zürih ise yüzde 2,37'lik iptal oranıyla dördüncü oldu. Düsseldorf beşinci sırada (%2,28) yer aldı. Bu, en yüksek iptal oranlarına sahip beş havalimanından dördünün Almanya'da olduğu anlamına geliyor.

"İptal oranı en yüksek 5 havalimanından 4'ünün Almanya'dan gelmesi utanç verici. Uçuş iptallerinin çokluğu, yolcuların seyahat planlarını doğrudan etkiliyor ve Alman havacılığında gecikmelere yol açıyor. Bu da hem havayolları hem de havalimanı işletmecileri, yalnızca hava koşulları gibi dış faktörlerden değil, aynı zamanda personel sıkıntısı ve iş anlaşmazlıkları gibi iç sorunlardan da kaynaklanan önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor" diye tamamladı.


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,