AB, restoran, bar ve kafelerin teraslarında sigara içilmesini yasaklamak istiyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
AB, restoran, bar ve kafelerin teraslarında sigara içilmesini yasaklamak istiyor
İspanya Konukseverliği'nden, "sigara içenlerle içmeyenler arasında bir arada yaşama konusunda hiçbir sorunun tespit edilmediği, açık hava ve havalandırılan alanlar" olduğunu savunuyorlar.
AB, restoran, bar ve kafelerin teraslarında sigara içilmesini yasaklamak istiyor

Avrupa Komisyonu, 2040 yılına kadar "tütünsüz bir nesil" yaratmayı hedefleyen Avrupa Kanserle Mücadele Planı kapsamında dumansız alanların sayısını artırmak istiyor. Girişimde yer alan yeni önlemler arasında ; Üye Devletler için zorunlu uyum - "restoranların, barların, kafelerin ve diğer benzer kuruluşların dış mekanlarının" terasları gibi trafiğin yoğun olduğu alanlarda sigara veya elektronik sigara tüketiminin yasaklanmasıdır.

Bu, pasif içicilerin, özellikle de reşit olmayanların dumanına maruz kalma oranını daha da azaltmayı amaçlayan Kasım 2009 tavsiyesinin değiştirilmiş halidir. Bu nedenle, AB ülkelerine, halka açık oyun alanları, eğlence parkları ve yüzme havuzları gibi çocukların bir araya gelme olasılığı bulunan açık hava rekreasyon alanlarında sigara içmenin yasaklanması ; sağlık ve eğitim tesisleri dışındaki açık alanlar; kamu binaları hizmet kuruluşları; ve ulaşım durakları ve istasyonları.

"AB'de her yıl 700.000 kişi tütün tüketimi nedeniyle hayatını kaybediyor ve bunların on binlercesi pasif içicilikten kaynaklanıyor. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere vatandaşlarımızı zararlı maddelere maruz kalmaktan korumak gibi bir görevimiz var. Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Komisyon Üyesi Stella Kyriakides, "Bugün Avrupa Kanserle Mücadele Planının bir başka önemli eylemini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Komisyon aynı zamanda Üye Devletleri en iyi uygulamaları paylaşmaya ve uluslararası işbirliğini güçlendirmeye teşvik etmekte ve kısıtlayıcı düzenlemelerin kısa sürede tütün dumanına maruz kalmada çok önemli azalmalara yol açtığı ülkelere örnek olarak Belçika, İspanya ve Polonya'yı vermektedir.

İspanya'nın misafirperverliği

Geçen Temmuz ayında İspanya'da sektörü temsil eden bir dernek olan Hostelería de España'nın sigara karşıtı düzenlemelerin sıkılaştırılmasına karşı olduğunu hatırlamakta fayda var. “Teraslar, sigara içen ve içmeyenlerin bir arada yaşama sorunlarının tespit edilmediği, açık ve havalandırılan alanlardır. Üstelik bu tedbir, bu yasağın bulunmadığı komşu ülkelerimiz açısından rekabet gücü kaybı anlamına gelecektir; ayrıca menşe ülkelerinde bu önlemi almayan ziyaretçiler arasında kafa karışıklığı yaratıyor" dedi kuruluşun genel sekreteri Emilio Gallego.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/economia-y-politica-turismo/ue-quiere-prohibir-fumar-en-terrazas-restaurantes-bares-cafes_4482991_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,