2024 Dünya Turizm Günü: Barış İçin Turizmin Küresel Mesajı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
2024 Dünya Turizm Günü: Barış İçin Turizmin Küresel Mesajı
Turizm, barış ve anlayışın temel direği olarak benzersiz rolünü benimsemeye kararlıdır.
2024 Dünya Turizm Günü: Barış İçin Turizmin Küresel Mesajı

BM Turizm, 2024 Dünya Turizm Günü'nde, her küresel bölgeden sektör liderlerini ortak bir vizyon ve "barışa duyarlı bir sektör" inşa etme kararlılığı etrafında bir araya getirerek, bu sektörün köprüler kurma ve anlayışı geliştirme potansiyelinin farkına vardı.

Gürcistan'ın Tiflis kentindeki resmi kutlamalara 13 Turizm Bakanının da aralarında bulunduğu 51 farklı ülkeden yaklaşık 500 katılımcı katıldı. Güne olan sıkı bağlılığını ve "Barış ve Turizm" temasını yansıtan ev sahibi ülke, Başbakan Irakli Kobakhidze'nin yanı sıra diğer yedi Bakan tarafından temsil edilerek turizmin sektörler arası önemini ortaya koydu.

Delegeleri karşılayan BM Turizm Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, "barış olmazsa turizm olmaz" dedi. Şöyle dedi: "Hepinizi, barışı inşa etmede ve çatışmaları sona erdirmede kilit rol oynayan, turizm paydaşlarına bu potansiyeli hayata geçirmeleri için araçlar sağlayan, turizm eğitimini teşvik eden, 'barışa duyarlı bir turizm sektörü' inşa etmeye yardım etmeye çağırıyorum".

Turizmle köprüler kuruluyor

2024 Dünya Turizm Günü'nün teması olan "Turizm ve Barış"ı yansıtan resmi kutlamalarda, bunun eylem halinde nasıl göründüğüne odaklanan bir Bakanlar Tartışması yer aldı. Gürcistan, Özbekistan, Sierra Leone ve Bahreyn'i temsil eden bakanlar, barış ve güvenliğin refahın temelleri olduğunu açıkça ortaya koydular; kendi ülkelerinden ve kişisel seyahatlerinden turizmin insanları nasıl birbirine bağladığını ve anlayışı desteklediğini gösteren örnekler sundular. Temel çıkarımlar arasında turizmin dezenformasyon ve güvensizlikle mücadelede oynadığı önemli rol ve turizmin sağladığı faydaların toplumlar arasında adil ve eşit şekilde kullanılmasının sağlanmasına yönelik temel ihtiyaç yer alıyor.

Kamu sektörünün görüşünü tamamlamak amacıyla gün ayrıca özel sektör paneline de ev sahipliği yaptı. Diyalogda, özel sektörün potansiyeli ve sorumluluğu, turizm yoluyla barış ve istikrarı desteklemek için güçlü yönlerinden ve yeteneklerinden faydalanılması ve bu temel hedeflere ulaşmak için kamu sektörüyle nasıl çalışabileceği araştırıldı. Girişimcilik ve dijital inovasyon alanından panelistler, turizmin çatışma sonrası yeniden inşa etme ve gelecekteki şoklara karşı dayanıklılık yaratma potansiyelinin altını çizdi.

Jamaika Turizm Bakanı Edmund Bartlett, diyalogları özetleyerek şunları söyledi: "Turizm farklılıkları tanır, benzerlikleri kucaklar. Turizm size yer verir ve sizi kucaklar. Turizmin barışı sağlama gücünün özü budur." (Tourexpi)

Resim: © UN Tourism


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,