Santorini yetkilileri, turistleri rahatsız etmemek için sakinlerden dışarı çıkmamalarını istiyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Santorini yetkilileri, turistleri rahatsız etmemek için sakinlerden dışarı çıkmamalarını istiyor
Bir meclis üyesinin turistleri rahatsız etmemek için evlerinde kalmalarını istemesi Yunanistan´ın Santorini adası sakinleri arasında öfke yarattı.
Santorini  yetkilileri, turistleri rahatsız etmemek için sakinlerden dışarı çıkmamalarını istiyor

Turist yoğunluğunun etkilerinden en çok zarar gören destinasyonlardan biri. Aslında 15.000 nüfuslu bu adanın bu yıl 5,5 milyondan fazla ziyaretçi alması bekleniyor (3,4'ü yaz aylarında). Birçoğu yolcu gemileriyle (2023'te 800 durak) geliyor ve tek bir günde on binlerce yolcuyu gemiden indiriyor. 

Santorini sakinlerinden evlerinde kalmalarını isteyen açıklama

Tam da yoğun bir günün sonucu olarak tartışma çıktı ve hem meclis üyesi hem de yerel Thira topluluğunun hesabı, sosyal ağlar aracılığıyla halkı rahatsız etmemelerini isteyen duyurular yayınladı. “17.000 kruvaziyer ziyaretçisinin gelişiyle şehrimiz ve adamız için zor bir gün daha! Daha önce silinmiş olan açıklamaları okuyun: "Dikkatinizi ve hareketlerinizi mümkün olduğunca azaltmanızı rica ediyoruz!"

Bu durum komşuların öfkesini açığa çıkardı ve turistlerin aşırı kalabalıklaşması ve bölge sakinlerinin hayatları üzerindeki etkisi konusunda tartışma başlattı. Aslında Yunanistan Hükümeti'nin kruvaziyer yolcularının sınırlandırılmasına yönelik bir teklifi zaten var.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/resumen-de-prensa/notas-de-prensa-destinos-turismo/autoridades-santorini-grecia-piden-vecinos-no-salir-molestar-turistas_4482603_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Public Domain


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,