Mallorca'da kitle turizmine karşı tedbirler açıklandı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Mallorca'da kitle turizmine karşı tedbirler açıklandı
Pazar günü, 50 bin kişi kitlesel turizmi protesto etti.
Mallorca'da kitle turizmine karşı tedbirler açıklandı

Mallorca'daki kitle turizmine karşı son protestoların ardından Balear Adaları'nın bölgesel hükümeti, memnun olmayan vatandaşlara "cesur önlemler" sözü veriyor. Başbakan Yardımcısı Antoni Costa, Palma'da gazetecilere bunun "birkaç ay içinde" yapılacağına dair güvence verdi. Costa, "Toplumun endişelerini anlıyoruz" dedi. Büyüme modeli “sürdürülemez” olduğu için “sınır koymak” zorunda olduğunu ileri sürdü.

Protestonun ardından otelciler derneği FEHM de göstericilerin taleplerini anladığını ifade etti. Kuruluşun başkan yardımcısı Maria Jose Aguilo, odak noktasının "nicelikten çok nitelik" olduğunu söyledi.

Ancak turistlerin üzerine su sıkan bireysel miting katılımcılarının saldırgan davranışlarını eleştirdi. Ayrıca oteller ve diğer turistik tesislerdeki grafitileri de kınadı.

50.000'e kadar tahminler

Polis, Pazar akşamı düzenlenen mitinge katılanların sayısının 20.000 olduğunu tahmin etti. Organizatörler 50.000'den söz ediyordu ancak olay yerindeki gözlemciler bu rakamın çok yüksek olduğunu belirtti.

İnsanlar, "Sizin lüksünüz, bizim sefaletimiz" ve "Artan konut fiyatlarının ön saflarında yer almak istemiyoruz" gibi sloganların yer aldığı pankartlar taşıdı. Bir tabelada düşük maliyetli havayolları eleştiriliyordu. Basında çıkan haberlere göre Palma'daki bazı turistler bunu alkışladı bile. Diğerleri mitingin oldukça tatsız olduğunu söyledi.

Mitinge "Daha Az Turizm, Daha Fazla Hayat" adlı grup çağrıda bulundu. Sekiz hafta önce Palma'da 25.000'e yakın kişi "Basta Diyelim!" ve "Mallorca satılık değil!" sloganlarıyla gösteri yapmıştı. Barselona ve Kanarya Adaları gibi diğer İspanyol turizm metropollerinde de memnuniyetsizlik söz konusu. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,