Madrid, yaptırımların sıkılaştırılması sayesinde 500 kaçak turistik daireyi kapattı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Madrid, yaptırımların sıkılaştırılması sayesinde 500 kaçak turistik daireyi kapattı
Madrid Kent Konseyi yasa dışı turist kiralamalarına karşı mücadelesinde önemli ilerleme kaydetti. Şehir Planlama delegesi Borja Carabante'nin sağladığı verilere göre, ilgili belediye izni olmadan işletilen yaklaşık 500 turistik ev (VUT) son 18 ayda faaliyetlerini durdurdu.
Madrid, yaptırımların sıkılaştırılması sayesinde 500 kaçak turistik daireyi kapattı

El Diario'ya göre  190.000 avroya kadar varan para cezaları tehdidi,  pek çok işletme sahibini bu yasa dışı faaliyete devam etmekten caydırdı. Belediye Meclisi, bu önlemin amacının yalnızca yasa dışı VUT'ların sayısını azaltmak olmadığını, aynı zamanda mahallelerde bir arada yaşamayı geliştirmek ve Madrid sakinleri için daha uygun fiyatlı konut arzını garanti etmek olduğunu açıkladı.

Bu ilerlemeye rağmen başkentte yasadışı turist kiralama sorunu devam ediyor. Belediye tahminlerine göre hâlâ 12.000'den fazla ruhsatsız işletilen turistik apartman bulunuyor.

Bu duruma çözüm bulmak amacıyla Carabantes, Merkez bölgesinde ticari binaların turistik kullanıma yönelik konutlara dönüştürülmesini kısıtlayacak ve bu konutların belirli binalarda yoğunlaşmasını teşvik edecek yeni düzenlemelerin geliştirilmesi üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Ayrıca yeni yönetmelik yürürlüğe girene kadar yeni lisans verilmesinin durdurulması da devam edecek.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/resumen-de-prensa/notas-de-prensa-destinos-turismo/madrid-cierra-500-pisos-turisticos-ilegales-endurecimiento-sanciones_4482800_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,