Greenpeace'e göre İspanya önümüzdeki on yıl içinde plajlarını kaybetmeye başlayacak - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Greenpeace'e göre İspanya önümüzdeki on yıl içinde plajlarını kaybetmeye başlayacak
Çevre grubu, kıyıdaki her özerk topluluktaki ana riskleri gözden geçiren bir rapor sundu.
Greenpeace'e göre İspanya önümüzdeki on yıl içinde plajlarını kaybetmeye başlayacak

(Kaynak: Tourinews, https://www-tourinews-es.translate.goog/destinos-turismo/espana-perder-playas-2030-greenpeace-turistificacion_4482601_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp)

İspanya önümüzdeki on yıl içinde plajlarını kaybetmeye başlayacak. Bu, Her Ne pahasına olursa olsun Kriz 2024 raporunun ana sonuçlarından biridir.  İklim acil durumunun riskleri karşısında kıyı şeridinin durumunun  Greenpeace tarafından analizi ve bu raporda iklimin durumunun röntgeni çekiliyor. 8.000 kilometreden fazla İspanyol kıyısı gelecekteki tehditlerle karşı karşıya.

Çevreci grup, ülkede "aşırı kentleşme ve altyapı, kirlilik, yapay bariyerlerin (seddeler, dalgakıranlar, gezinti yolları veya marinalar gibi) inşası, atıklar nedeniyle risklere maruz kalmayan hiçbir kıyı bölgesinin bulunmadığını" ileri sürüyor. doğal kaynakların korunması ve nehir kanallarının kanalize edilmesi, gömülmesi ve yönünün değiştirilmesi". Bu insan müdahalelerinin , plajların geri çekilmesine ve kaybolmasına yol açtığını ve bunların koruyucu bir bariyer işlevi gördüğünü, bunun da kıyıda yaşayan milyonlarca insan için risk oluşturduğunu  vurguluyorlar  .

Kuruluşa göre, İspanya kıyılarını tehdit eden diğer iki büyük tehlike, turizm  veya  iklim değişikliği ve bunun sonucunda deniz seviyesindeki artış ve aşırı hava olaylarının daha fazla görülmesidir. 

“On yıllardır sahili istediğimiz gibi deforme ettik ama artık bu işe yaramıyor. Sorunu artık öngöremiyoruz çünkü sorun zaten burada, ancak acilen çözümlerin uygulamaya konması gerekiyor. Herhangi bir gecikme, daha büyük ekonomik ve insani maliyetlere yol açacaktır," diye açıklıyor Greenpeace İspanya Sahiller başkanı María José Caballero .

Özerk topluluklara göre kıyıların durumu

Greenpeace, özerk topluluk tarafından durum analizi gerçekleştirdi:

Endülüs: Hala mevcut olan “turistik gelişmelere, golf sahalarına ve otellere dayalı eski ve hatalı modeli” eleştiriyorlar. Kendisi, özellikle Malaga'da halihazırda "erozyondan ciddi şekilde etkilenen" alanların bulunduğunu ekliyor. Ayrıca 2030 yılı için deniz seviyesi artış tahminleri kıyıdaki birçok noktanın etkileneceğini gösteriyor. NASA, özellikle Cádiz Körfezi kıyılarının en çok etkilenenlerden biri olduğunu vurguluyor.

Asturias . En az yapaylaştırılmış kıyı şeritlerinden birine sahip olmasına rağmen bazı noktalar özellikle kirlilik nedeniyle bozulmadan kurtulamıyor. 2040 yılına kadar üç metreye kadar kıyı çekilmesi ve erozyonda %20 oranında artış bekleniyor. 

Cantabria . Güneydeki aşırı turist kalabalığı ve artan sıcaklıklar, kentsel gelişimi ve turizm baskısını Cantabria kıyılarına doğru kaydırıyor; evler ve golf sahaları içeren, hatta koruma rakamlı araziler bulunan büyük turizm kompleksleri için projeler yaratıyor. Erozyon ve yükselen deniz seviyelerinin altı yıl içinde neredeyse tüm kıyı şeridini etkileyeceğine dikkat çekiyorlar.

Katalonya . Yapay bariyerler ve aşırı hava olaylarının neden olduğu erozyon nedeniyle çok kötü durumda olan kıyı kesimleri var ve her fırtınada plajlar ve gezinti yerleri kayboluyor. 2030 yılı için tahmin edilen deniz seviyesindeki artış, Katalan kıyılarının geniş alanlarını etkileyecektir. 

Valensiya Topluluğu .  Valensiya kıyısındaki plajların %64,8'inin uzunlukları son on yılda azaldı. 2030 yılına kadar deniz seviyesinin yükseleceğine dair tahminler kıyı boyunca birçok noktayı tehdit ediyor.

Euskadi . Kentsel patlamayı az sayıda projeyle atlatan bir sahil şeridine sahip olmasına rağmen, bu durum orada tehdit oluşmasını engellemiyor. Deniz seviyesindeki yükselişin Gipuzkoa'daki plajların %70'ini, Bizkaia'dakilerin ise %45'ini etkileyeceği tahmin ediliyor.

Galiçya . Halihazırda kurulmuş olan ve kurmayı planlayan kağıt hamuru şirketlerini tehlike olarak öne çıkarıyor ve bunların bataklıkları yok edebileceğini, kabuklu deniz ürünleri bankalarını ve geleneksel balıkçılığı sona erdirebileceğini iddia ediyor. Ayrıca deniz suyunun tuzluluğundaki azalmanın midye, çeşitli istiridye türleri, yengeç ve yengeç gibi türlerin hayatta kalmasını tehdit ettiğine de işaret ediyorlar. Erozyon ve deniz seviyesinin yükselmesine ilişkin tahminler, 2050 yılına kadar plajların 20 ila 30 metre arasında gerileyeceğini gösteriyor.

Balear Adaları . Aşırı kalabalıklıktan ve planlama eksikliğinden bahsediyor, kaçak inşaatları ve park etmeyi yasallaştıran düzenlemeleri ve kendi kentsel planlama yönetmeliklerine uymayan belediyelere yönelik afları eleştiriyor. Balear Adaları'nı yıkayan suların iklim değişikliğinden büyük ölçüde etkilendiğini ekliyorlar: sürekli deniz sıcak hava dalgaları ve endişe verici derecede düşük oksijen seviyeleri (Akdeniz'deki en kötü nokta). Mevcut eğilimin devam etmesi halinde çok yüksek oranda plaj kaybı yaşanacak. 

Kanarya Adaları . Turistikleşmeden kaynaklanan bozulmaya dikkat çekiyorlar. Yüzyılın sonuna kadar deniz seviyesindeki ortalama artışın 27 ila 75 cm arasında değişeceği tahmin ediliyor; bu, düşük emisyon senaryosunda plaj yüzeyinin yaklaşık %48, senaryoda ise %80 oranında kaybı anlamına geliyor. İklim değişikliğine neden olan yüksek emisyonlar. 

Murcia bölgesi . En kötü çevresel örneklerden biri olan Mar Menor'un ciddi şekilde bozulmasına ev sahipliği yapmasına rağmen, buranın Akdeniz'in en iyi korunmuş alanlarından biri olduğunu vurguluyorlar. 2030 yılına kadar yükselen deniz seviyeleri ve kıyı erozyonu tehdidi altındaki geniş kıyı şeridine sahiptir.

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,