Geçtiğimiz Pazar, 1940'tan bu yana dünyanın en sıcak günüydü - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Geçtiğimiz Pazar, 1940'tan bu yana dünyanın en sıcak günüydü
AB iklim değişikliği servisi Copernicus'a göre, geçen Pazar, dünya'da en az 1940'tan bu yana en sıcak gün oldu. Küresel günlük ortalama sıcaklık, 6 Temmuz 2023'teki bir önceki yüksek seviyeyi aşarak 17,09 santigrat dereceye ulaştı.
Geçtiğimiz Pazar, 1940'tan bu yana dünyanın en sıcak günüydü

Bu, geçen Pazar günü, 6 Temmuz 2023'teki önceki rekor olan 17,08 santigrat dereceyi biraz aştığı anlamına geliyor. Bundan önce, küresel günlük ortalama sıcaklık rekoru 13 Ağustos 2016'da 16,8 santigrat dereceydi.

3 Temmuz 2023'ten bu yana, Temmuz ve Ağustos 2023 ile Haziran ve Temmuz 2024 aylarına yayılan 2016 rekorunun aşıldığı 57 gün olduğu belirtildi. Copernicus'un yönetmeni Carlo Buontempo şunları söyledi: "Şu anda keşfedilmemiş bir bölgedeyiz ve iklim ısınmaya devam ettikçe, önümüzdeki aylarda ve yıllarda kesinlikle yeni rekorların kırıldığını göreceğiz."

“Antarktika'da sıcaklıklar ortalamanın üzerinde”

Copernicus'a göre günlük küresel ortalama sıcaklıktaki ani artış, Antarktika'nın büyük bölümünde ortalamanın çok üzerindeki sıcaklıklarla bağlantılı. Ayrıca Antarktika'daki deniz buzunun boyutu neredeyse geçen yılın bu zamanlarındaki kadar küçük. Bu, Güney Okyanusu'nun bazı kısımlarında ortalamanın oldukça üzerinde sıcaklıklara yol açar.

Avrupa Birliği'nin iklim değişikliği servisi Copernicus düzenli olarak yüzey sıcaklıkları, deniz buzu örtüsü ve yağışla ilgili verileri yayınlıyor. Bulgular, dünya çapındaki uydulardan, gemilerden, uçaklardan ve hava istasyonlarından alınan milyarlarca ölçümü içeren, bilgisayar tarafından oluşturulan analizlere dayanıyor. Kullanılan veriler 1950 yılına kadar uzanmaktadır ve daha eski bazı veriler de mevcuttur. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,