Bunlar Avrupa'nın en kötü havayolları - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Bunlar Avrupa'nın en kötü havayolları
Avrupa'nın hava yolcusu haklarına yönelik önde gelen tüketici portalı Flightright, Flightright Index 2024'ün ayrıntılı sonuçlarını sunuyor.
Bunlar Avrupa'nın en kötü havayolları

Bu endeks Avrupa'nın en büyük 20 havayolunu güvenilirlik, ödeme davranışı ve müşteri görüşleri kategorilerinde değerlendiriyor. Değerlendirmede dikkat çekici olan, Avrupa havacılığının iki ağır siklet şirketi British Airways ve Lufthansa'nın genel değerlendirmede en kötü performansı göstermesidir.

"Endeksimiz, havayolları arasında hizmet kalitesi ve güvenilirlik açısından önemli farklılıklar olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu şeffaflık, müşterilerin mümkün olan en iyi kararı verebilmeleri ve havayollarının hizmetlerinin hangi noktalarda iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu anlamaları açısından hayati önem taşıyor. Özellikle büyük havayolları Lufthansa ve British Airways ve Flightright hukuk departmanı başkanı ve yolcu hakları uzmanı Oskar de Felice, KLM'nin birçok alanda önemli ölçüde gelişme göstermesi gerektiğini söylüyor.

Lufthansa ve British Airways en kötü genel reytinge sahip

Flightright Index 2024'e göre British Airways (2,09 yıldız) ve Lufthansa (2,10 yıldız) en düşük genel puanları aldı. Her iki havayolu da çeşitli kategorilerde kötü performans gösterdi ve genel olarak en kötü sonuçları elde etti. Transavia (3,49 yıldız) ve Avusturya Havayolları (3,25 yıldız) ise özellikle güvenilirlik ve ödeme davranışı alanlarındaki iyi performansı nedeniyle Transavia'nın kazananları oldu. Avusturya Havayolları özellikle müşteri memnuniyeti açısından iyi bir performans sergileyerek bu kategoride birincilik elde etti.

Üç büyük havayolu özellikle güvenilmez

Güvenilirlik kategorisinde, hangi havayollarının özellikle güvenilir veya güvenilmez olduğunu göstermek için her havayolunun gecikme ve iptal sayılarını değerlendirdik. Dört havayolu yalnızca toplam 2 yıldız aldı ve en kötü performansı gösterdi. Bunların arasında Air Dolomiti'ye ek olarak, Avrupa'nın büyük havayolları Lufthansa, British Airways ve KLM de var. 4,5 yıldıza sahip olan ve bu nedenle çok güvenilir olan Transavia France, Iberia ve Türk Hava Yollarıydı.

Havayolu şirketlerinde müşteri memnuniyeti sürekli olarak düşük

Binlerce müşterimizin çeşitli havayollarının hizmetlerinden ne kadar memnun olduğunu ve yolcuların endişelerinin ne kadar hızlı ve güvenilir bir şekilde çözüldüğünü analiz etmek için bir anket gerçekleştirdik.

Ankette havayolu müşteri hizmetlerinin kullanılabilirliği, bilgilendirme politikası ve uçuş sorunları sırasında yolculara destek hakkında toplam yedi soru yer aldı. Çarpıcı olan ise 20 havayolundan hiçbirinin 3 veya daha fazla yıldız elde edememesiydi.

Avusturya Havayolları burada 2,74 yıldızla en iyi performansı gösterirken, onu 2,63 yıldızla Condor takip etti. En kötü sonuçları Wizz Air (1,79 yıldız) ve Vueling (1,82 yıldız) elde etti. (Tourexpi)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,