Airbnb kendisini savunuyor: İspanya'da 130 bin istihdamın korunmasına yardımcı oluyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Airbnb kendisini savunuyor: İspanya'da 130 bin istihdamın korunmasına yardımcı oluyor
Tatil kiralama platformundan, ev sahiplerinin faaliyetleri ve gezginlerin harcamaları aracılığıyla İspanyol ekonomisine katkılarını vurgulamak istediler.
Airbnb kendisini savunuyor: İspanya'da 130 bin istihdamın korunmasına yardımcı oluyor

Konut, mahallelerin bir arada yaşaması gibi pek çok sorundan sorumlu oldukları tatil kiralama platformlarına yönelik sürekli saldırılar karşısında Airbnb, kendisini rakamlarla savunuyor . Bu vesileyle şirket, ev sahiplerinin faaliyetleri ve seyahat edenlerin harcamaları aracılığıyla İspanyol ekonomisine yaptığı katkıyı vurgulamak istedi.

Platformun tahminlerine göre, 2023 yılında gezginlerin Airbnb mülklerinde konaklamasının İspanya'da 8,5 milyar Euro'dan fazla ekonomik etkisi oldu , bu 5.200'den fazla belediyeye dağıtıldı ve Devletin kasasına katkı sağladı. 3,6 milyar euro vergi .

Airbnb'den öne çıkan bir diğer veri ise sürdürülmesine yardımcı oldukları işlerin sayısıdır. Bu anlamda, ev sahiplerinin gelirleri ve misafirlerin destinasyonlardaki harcamaları, ülke genelinde yaklaşık 130.000 istihdamın desteklenmesine  yardımcı olmuştur ve bunların %60'ı catering sektörlerinde ( bar ve restoranlar) veya yerel mağaza ve işletmelerde yoğunlaşmıştır. Bunun nedeni kısmen İspanya'daki 10 ev sahibinden 9'unun misafirlerine bar ve restoran tavsiye etmesidir. Öte yandan, Airbnb'nin faaliyetinin korunmasına yardımcı olduğu işlerin %14'ü eğlence ve etkinlik segmentine (özellikle festivaller dahil sanat ve eğlenceyle ilgili) aittir.

Karşılaştırıldığında, İspanya'daki otel işletmelerinde 2023 yılında çalışanların yıllık ortalaması 228.700'ün üzerindeydi . Bu, bir önceki yıla göre yaklaşık %9,4'lük bir artışı temsil etti ve böylece Kovid-19 krizinin sona ermesiyle birlikte 2021'de başlayan büyüme eğilimini sürdürdü. Otellerde bunların doğrudan işler olduğu, Airbnb'de ise çoğunluğun dolaylı işler olduğu unutulmamalıdır.

Benzer şekilde, yalnızca konukların faaliyetleri , maaşları toplam olarak 3,5 milyar avroyu aşan istihdam yaratılmasına yardımcı oldu . Ayrıca Airbnb, bu maaşların bölgedeki işçilere gittiğini ve onların da yerel düzeyde mali katkı sağladığını vurguluyor.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/empresas-turismo/airbnb-mantener-empleos-impacto-economia-espanola-impuestos-estudio_4482619_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,