2025 yılından itibaren Venedig´e giriş 10 Euro olacak - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
2025 yılından itibaren Venedig´e giriş 10 Euro olacak
5 Euro´luk test aşaması önümüzdeki Pazar günü sona erecek.
2025 yılından itibaren Venedig´e giriş 10 Euro olacak

Avusturya´nın APA adlı haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Venedik, dünyadaki ilk „günlük giriş ücreti“ denemesinden sonra önümüzdeki yıldan itibaren her günübirlik ziyaretçiden 10 Euro ücret almayı planlıyor.

5 Euro´luk ilk deneme süresi tam 29 gün sürdükten sonra Pazar günü sona erecek.

Önümüzdeki yıldan itibaren alınacak 10 Euro´lu giriş ücreti her gün alınmayıp sadece „çok dolu olan günlerde“ turistlerden istenecek. İzdihamın az olduğu günlerdeyse daha düşük bir „baz ücreti“ alınacak.

Turistleri kızdıracak bu uygulama Venedik Belediyesi için oldukça kazançlı olacak. İlk testlerin yapıldığı günlerde 2 milyon Euro kazanıldığı ifade edildi. Parasal faydanın tartışılmaz olduğu bu uygulamanın asıl amacına ulaşamadığı görüldü. Çünkü „giriş ücreti“nin alınmasının başlıca nedeni, Venedik´e gelen turistlerin sayısını düşürmekti. Fakat gelen turistler istenilen ücreti ödemeyi razı olup yine de Venedik´i ziyaret etmekte ısrar ettiler.

Uygulamanın detayları

İlk test aşamasındaki uygulamada 29 günlük bir süre içerisinde sabah 8:30 ile akşam 16:00 arasında Venedik´e gelen ziyaretçilerden kişi başına 5 Euro alındı. Giriş ücreti, internet üzerinden ödenerek cep telefonuna bir QR kodu indirilerek uygulandı. 5 Euro´luk giriş ücreti ödenmeden Venedik´e giren kişilerden yakalandıkları halde 300 Euro ceza alınıyordu.

Venedik´e her yıl yaklaşık 15 milyon uluslararası turist geliyor. (Tourexpi)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,